Kategorier
Aktuelt

160 års bankhistorie fra Hardanger oppbevares hos LAB

Foto: Inger Lene Nyttingsnes, LAB

1. november i fjor fusjonerte Sparebanken Hardanger med Sparebanken Vest. Etter avtale med allerede LAB-medlem Sparebanken Vest, blir arkivene fra Sparebanken Hardanger oppbevart hos oss. Sparebanken Hardanger ble etablert i 1846 som Kingservigs Sparebank, senere Kinsarvik sparebank.

Med på lasset fulgte også fyldige arkiver fra Jondal Sparebank (og Jondals privatbank) og Herand Sparebank. Disse to sparebankene gikk inn i daværende Kinsarvik sparebank i hhv. 1964 og 1974. I tillegg fulgte det med en mindre mengde arkiver fra fillialene/kommisjonærene i Odda, Ulvik og Eidfjord. Total mengde er ca. 70 meter. Kinsarvik sparebank byttet navn til Sparebanken Hardanger, også omtalt som Hardingbanken, i 1985. Les mer om fusjonen her.

I 2008 deponerte Sparebanken Vest en større mengde avsluttede arkivsaker. Mesteparten av materialet var fra førløperen Bergen sparebank, dessuten noe fra de tidligere frittstående sparebankene i Alvøen, Alversund, Fusa, Haus, Herdla og Skånevik  samt fra Sparebanken Vest. Dette materialet er ordnet. 

https://www.spv.no/