Kategorier
Aktuelt

Festspillarkivet innlemmet i Norges dokumentarv

Stiftelsen er svært tilfreds over at arkivet etter Festspillene i Bergen, som vi forvalter, er tatt opp i det nyoprettede registeret Norges Dokumentarv.

– Vi er veldig stolte over å ha kommet inn på denne listen. Det forteller mye om hvilken posisjon Festspillene har hatt i norsk kulturliv. Vi gleder oss nå til å kunne vise frem mye av det spennende materialet på nett og i en utstilling under årets festspill, sier festspilldirektør Per Boye Hansen i en pressemelding.

Registeret, som teller 60 enkeltdokumenter/arkiver, ble presentert hos Norsk Kulturråd i Oslo i dag.

LAB  samarbeider med festspillene og Norsk Lydinstitutt om et prosjekt knyttet til katalogisering, digitaliserings- og formidling av festspillenes historie.

LAB nominerte to arkiver til registeret. Vår andre søknad, om de bergenske buekorps, ble dessverre ikke tatt opp i listen. Fra Bergen Byarkiv ble følgende fire arkiver/enkeltdokumenter tatt opp i registeret; Nordlandshandelsarkivene fra Bryggen, Borgerboken for Bergen 1551-1751, Grunnleiebøkene for Bergen 1686 – ca. 1854 og Lepraarkivene, se egen nettside for Bergen Byarkiv.

Se artikkel i Bergens Tidende i dag.