Kategorier

Våre tjenester

Vi tilbyr et vidt spekter av tjenester innenfor forvaltning og formidling av historisk informasjon:

Fysisk oppbevaring av arkivet
Av erfaring vet vi at mange papirarkiver blir oppbevart under varierende forhold. Vi erfarer at mange har sine arkiver i lokaler der de blir utsatt for skiftende temperatur, fukt, brann, fuktskader, svak sikring, hærverk, tyveri og uvettig bruk. Vi tilbyr optimale oppbevaringsforhold for deres arkiver. Våre magasiner har optimale klimaforhold. Her finnes ulike magasiner for de fleste typer medier som papir, tegninger og fotografier.

Omskap ditt arkiv til et framtidsrettet produkt

En fullstendig oversikt over ens historiske arkiv er den beste forutsetning for all videre bruk, som når bestemte dokumenter må skaffes til veie og ved bokprosjekter og andre formidlingstiltak. Vi bistår i å skaffe den oversikten slik at deres arkiv framstår som et brukervennlig produkt. Og om vi oppdager gullkorn i deres arkiver under ordning, tipser vi gjerne om dette slik at dere kan benytte de til senere bruk. Et systematisert og brukervennlig arkiv er ikke bare en forsikring om at minnene fra din virksomhet er sikret for kommende generasjoner. Deres arkiv blir dessuten en ressurs for framtida. Det kan anvendes til å gjenfinne ønsket informasjon og til å skrive sin historie.

Framfinning av arkivsaker etter bestilling
Når behovet for finne fram bestemte dokumenter i deres arkiv melder seg, er det bare å kontakte oss. For bestilling av arkivsaker bes alle om å benytte byarkivets bestillingsskjema som dere finner her. Denne servicen er gratis.

Konvertering og lagring av databaser og digitale arkiv
Vi tilbyr lagring, uttrekk og konvertering av databaser og digitalt arkiv.

Digitalisering av papirarkiver, fotografier m.m.
Vi utfører også digitalisering av papirarkiv.

Intervjudokumentasjon
De fleste bedrifter og organisasjoner har veteraner som virkelig sitter med kunnskap og historier. På hver sin måte har de bidratt til virksomhetens utvikling til slik den har blitt i dag. Deres historier er viktig å få tak i før det er for sent. De muntlige fortellingene utgjør et perfekt supplement til skriftlige dokumenter når historien skal skrives. Vi planlegger og utfører slike intervjuer.

Historiske hjemmesider og annen historisk formidling
Bedrifter med en stolt fortid og med et klart blikk mot framtida velger å produsere egne historiske hjemmesider. Enkelte gjør mye ut av dette, andre gjør mindre. Uansett, vi kan bistå både på den tekniske og historieformidlingsmessige siden. Ved stiftelsen/byarkivet arbeider historikere, kulturvitere eller arkitekthistorikere, som har erfaring med å skrive artikler og lage utstillinger. Vi bistår også ved andre formidlingsprosjekt, så som temporære utstillinger og artikkelskriving. Vår samarbeidspartner Bergen Byarkiv lanserte i 2011 et historisk nettsted om bydelen Årstad. Andre inspirasjonskilder er de historiske nettstedene til sjokoladefabrikken Nidar og den svenske dagligvarekjeden Ica.

Kurs i moderne arkivhåndtering
Forbedre ditt aktive arkiv. Vi kan bistå med rutinebeskrivelser for dokumentadministrasjon og lagring, og gi veiledning i anskaffelse av moderne saksbehandlings- og arkivsystemer.